Nyheder


21/11 2002 Torben Jørgensen i Koplevs Krydsfelt
Historikeren Torben Jørgensen fra Dansk Center For Holocaust- og Folkedrabsstudier bliver interviewet om bl.a. betydningen af ordet Holocaust og de nazistiske udryddelseslejre.
Interviewet kan høres i RealAudio på DRs homepage.

17/11 2000 - Polak anklaget for medvirken til folkemord i Chelmno
En 77-årig polsk mand står anklaget for medvirken til folkemord i dødslejren Chelmno.
Læs mere her.

7/3 2000 - Eichmanns erindringer frigivet
Adolf Eichmanns memoirer er blevet frigivet af Yad Vashem i forbindelse med Irving-retssagen i London. Den tyske avis, Die Welt, har lagt dem ud til fri afbenyttelse på originalsproget.
Klik her for at downloade

7/3 2000 - Flere interessante ekspert-rapporter fra Irving-retssagen
Professor Peter Longrich har lavet en rapport om Hitlers rolle i Holocaust samt nazisternes jødeforfølgelser, og professor Christopher Browning har skrevet en særdeles interessant rapport om beviserne for nazisternes implementation af "Endlösnung".
Download Longrich's rapport i PDF-format (fra David Irvings site)
Læs Prof. Brownings rapport online (fra David Irvings site)

26/1 2000 - Kronik i Politken
Undertegnede, Mikkel Andersson, havde d. 25/1 en kronik i Politiken om retssagen mellem Irving og Lipstadt.
Læs den her.

David Irving var også meget imponeret over den - ihverfald kopierede han Politikens online udgave rub og stub til sit eget site. Imidlertid har han set sig nødsaget til at fjerne den igen, da Politiken havde en lidt anden opfattelse af copyright end Irving. Han har dog stadig lidt kommentarer om undertegnede og dette site.
Link.

22/1 2000 - Mere fra retssagen
David Irving har lagt to ekspert-rapporter udfærdiget af Deborah Lipstadts forsvar on-line. Dette skyldes den engelske lovgivning, der automatisk definerer dokumenter anvendt i retssager som "public domain".
Rapporterne er udfærdiget af Robert Jan Van Pelt, forfatter til "Auschwitz 1270 to present", der skriver om Auschwitz og Richard Evans, der skriver om fejlene i Irvings metode og hans karriere som benægter.
For at læse rapporterne skal man downloade Adobes gratis Acrobat Reader - det kan gøres her.
Professor Robert Jan Van Pelts rapport
Professor Richard Evans rapport

Udskrifter af de daglige høringer i retssagen bliver løbende publiceret på denne side.

17/1 2000 - David Irving sagsøger Deborah Lipstadt
Den engelske Holocaust-benægter David Irving har lagt sag an mod den amerikanske forfatter Deborah Lipstadt. Irving er utilfreds med at Lipstadt i sin bog "Denying the Holocaust" har kaldt Irving for Holocaust-benægter.
Irving hævder han ikke benægter Holocaust, men kun er "kritisk" overfor den "etablerede historieskrivning". Irving er kendt for at holde taler for nazistiske organisationer, og for at benægte at nazisterne gassede jøder i Auschwitz og andre lejre. Af samme grund er han udelukket fra flere europæiske lande samt Canada og Australien.
Eftersom Irving ikke vil være i stand til egenhændigt at omdefinere ordet Holocaust, så det ikke længere indebærer massegasninger, forventer undertegnede, at Irving istedet vil forsøge at demonstrere at gasningerne ikke fandt sted, og begrebet følgelig ikke giver nogen mening.

Yderligere information om sagen:
The Observers løbende dækning af sagen
David Irvings egen dækning af sagen
Irving's "Opening Statement" (fra David Irvings site)
Forsvarerens "Opening Statement" (fra David Irvings site)
2 Mass gassing of Jews not feasible, says Irving (fra Daily Telegraph)
Tysk anklager kræver David Irving udleveret (fra The Daily Telegraph)

18/10 1999 - Tysk Holocaust-benægter lokaliseret i England
Den kendte Holocaust-benægter Germar Rudolf, der i flere år har været på flugt fra de tyske myndigheder, er nu blevet fundet i England - eller rettere, den engelske dagspresse har fundet ham.
Læs mere her.

4/10 1999 - Kroatisk KZ-kommandant idømt 20 års fængsel
Lederen af den kroatiske KZ-lejr Jasenovac, Dinko Sakic, blev d. 4/10 idømt 20 års fængsel. Jasenovac, også kaldet "Balkans Auschwitz", operedede fra 1941 til 1945 under det fascistiske Ustasha-regime, og op mod 85,000 blev myder der.
Læs mere her.

2/10 1999 - Alois Brunner rapportet fundet i Damaskus
Et hold franske eksperter, har lokaliseret den nazistiske krigsforbryder Alois Brunner i Damaskus. Brunner, nu 87 år gammel, var en af Eichmans håndlangere, og er ansvarligt for deportationen af mindst 130,000 europæiske jøder til de nazistiske udryddelseslejre.
Læs mere her.

1/10 1999 - Massegrav fundet i Hviderusland
Spor efter de nazisternes forbrydelser dukker stadig op rundt om i Øst-europa og SNG. I dette tilfælde er der tale om en massegrav fundet i forbindelse med udgravninger ved en katedral i byen Vitebsk i Hviderusland. Katedralen blev brugt som fængsel af Gestapo under 2. verdenskrig. Indtil videre er 375 lig fundet sammen med en del tysk ammunition. Det anslås at der kan være op imod 1000 lig begravet på området.
Læs mere her.

19/9 1999 - Mere fra udgravningerne i Belzec.
Nizkor har lagt uddrag fra rapporten online her.

 

Gå til arkivet over ældre nyheder

Mikkel Andersson, 2000